Smulpaj m. rabarber
Vi bjöd som sagt på rabarberpaj på kryddpartyt, men vart inte helt nöjda så därför har vi gjort om receptet litegranna och testade göra en paj till, och det vart ju kanongott!.. tänkte såklart bjuda er på receptet!!
Foto: KJ
8-10 portioner.
Deg:
150 g smör
4-5 msk socker
2,25 dl vetemjöl
2,25 dl havregryn
Fyllning:
1 liter rabarber
1-1,5 dl socker
1 msk potatismjöl
(Det går bra att göra dubbel fyllning för fler portioner)
- Smält fettet i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
- Dra av skalet på rabarbern och skär i skivor. (smal rabarber behöver ej skalas)
- Lägg i rabarber, socker och potatismjöl i en osmord ungssäker form och rör om.
- Smula över degen och stoppa in pajen i mitten av ugnen på 225° i ca. 20 minuter eller tills rabarbern är mjuk och pajen ser klar ut!
MUMSA PÅ !
Och den här pajen var så god att tillochmed jag kunde smaka! :)
//Kicki
Foto: KJ
8-10 portioner.
Deg:
150 g smör
4-5 msk socker
2,25 dl vetemjöl
2,25 dl havregryn
Fyllning:
1 liter rabarber
1-1,5 dl socker
1 msk potatismjöl
(Det går bra att göra dubbel fyllning för fler portioner)
- Smält fettet i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
- Dra av skalet på rabarbern och skär i skivor. (smal rabarber behöver ej skalas)
- Lägg i rabarber, socker och potatismjöl i en osmord ungssäker form och rör om.
- Smula över degen och stoppa in pajen i mitten av ugnen på 225° i ca. 20 minuter eller tills rabarbern är mjuk och pajen ser klar ut!
MUMSA PÅ !
Och den här pajen var så god att tillochmed jag kunde smaka! :)
//Kicki
Kommentarer
Trackback