Vegetarisk pasta
Testade ett nytt recept idag och försökskaninerna var Annie, Andreas, Evangeline, Pether o Agnes.
Myyyyycket god.. om man får ändra lite! (provsmakade bara grönsakerna innan rostning, muuuums)
Bilden är lånad och fotografen är: Fredrik Sandin Carlson.
Nu ska ni få detta recept,men ändrat så som jag vill ha det:
300-350 gram tagliatelle
4 msk olivolja
2 burkar inlagd kronärtskocka
2 st vitlöksklyfta
15-20 st körsbärstomater
Chilipulver
1 st liten zuccini
1 st liten citron
2 msk balsamicovinäger
1 dl färsta örter (basilika, oregano, timjan)
1 dl matlagningsyoughurt
2 dl lätt crème fraîche
1.5 dl basilika (till basilikaskummet)
0.5 st vårlök (eller en bit gullök)
2 dl mineralvatten
2 dl lättmjölk
havssalt o peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva tomaterna, vitlöken och skär zucchinin i längder. Hacka de färska örterna (1dl) Bred ut i en ungssäker form. Häll på några matskedar olivolja, pressa citronen och smaka av med balsamicovinäger och salt.
2. Häll bort vattnet från kronätskockorna och placera dem på grönsakerna, krydda med lite chilikrydda, salta och peppra.
Rosta sedan grönsakerna i ca. 15 minuter.
3. Koka upp pastan och gör basilikaskummet medans:
Strimla vårlöken fint, mixa yoghurt, cremé fraiche, basilikan och vårlöken med stavmixer till en puré. Tillsätt sedan lättmjölken och mineralvattnet och mixa till ett skum. Krydda med havssalt och peppar.
4. Blanda grönsakerna och pastan och severa med basilikaskummet. Ringla en skvätt olivolja över och garnera m. basilika och riven parmesan.
Njut!!!
//Kicki
Myyyyycket god.. om man får ändra lite! (provsmakade bara grönsakerna innan rostning, muuuums)
Bilden är lånad och fotografen är: Fredrik Sandin Carlson.
Nu ska ni få detta recept,men ändrat så som jag vill ha det:
300-350 gram tagliatelle
4 msk olivolja
2 burkar inlagd kronärtskocka
2 st vitlöksklyfta
15-20 st körsbärstomater
Chilipulver
1 st liten zuccini
1 st liten citron
2 msk balsamicovinäger
1 dl färsta örter (basilika, oregano, timjan)
1 dl matlagningsyoughurt
2 dl lätt crème fraîche
1.5 dl basilika (till basilikaskummet)
0.5 st vårlök (eller en bit gullök)
2 dl mineralvatten
2 dl lättmjölk
havssalt o peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva tomaterna, vitlöken och skär zucchinin i längder. Hacka de färska örterna (1dl) Bred ut i en ungssäker form. Häll på några matskedar olivolja, pressa citronen och smaka av med balsamicovinäger och salt.
2. Häll bort vattnet från kronätskockorna och placera dem på grönsakerna, krydda med lite chilikrydda, salta och peppra.
Rosta sedan grönsakerna i ca. 15 minuter.
3. Koka upp pastan och gör basilikaskummet medans:
Strimla vårlöken fint, mixa yoghurt, cremé fraiche, basilikan och vårlöken med stavmixer till en puré. Tillsätt sedan lättmjölken och mineralvattnet och mixa till ett skum. Krydda med havssalt och peppar.
4. Blanda grönsakerna och pastan och severa med basilikaskummet. Ringla en skvätt olivolja över och garnera m. basilika och riven parmesan.
Njut!!!
//Kicki
Kommentarer
Postat av: Sarah
Det såg gott ut :). Ska absolut prövas! Puss
Postat av: Annie
Det var gott gumman! :) Puss!
Trackback